آشنایی با ابزار اسپری نماد (Symbol Sprayer Tool )
4 ژانویه 2018
تعیین اشیاء هدف برای تغییر خواص ظاهری
5 ژانویه 2018
آشنایی با ابزار اسپری نماد (Symbol Sprayer Tool )
4 ژانویه 2018
تعیین اشیاء هدف برای تغییر خواص ظاهری
5 ژانویه 2018

درس سی و دوم : آشنایی با پنل Appearance (Shift + F6)

 

مهمترین کاربرد پنل Appearance مدیریت جلوه های ظاهری اعمال شده بر روی اشیاء است. این پنل خاصیت های ظاهری مانند Fill، Stroke، Graphic Style و Effects یا جلوه هایی که بر روی لایه ها، اشیاء و گروه ها اعمال شده است را نمایش میدهد. برای اینکه بیشتر با این پنل و کاربردهای آن آشنا شوید به مثال زیر توجه کنید :

۱- شکل دلخواهی مانند یک چند ضلعی را با استفاده از ابزار Polygon با رنگ پرکننده و دور خط دلخواه ترسیم نمایید .

۲- پنل Appearance را از زیر منوی Window  فعال کرده یا از کلیدهای ترکیبی Shift+F6 برای نمایش آن بر روی صفحه استفاده نمایید .
پنل Appearance

پنل Appearance

 

۳- همانطور که در این پنل مشاهده میکنید علاوه بر اسکلت اصلی شیء که یک مسیر است و دارای خاصیت opacity (شفافیت) هست، این ویژگی به صورت اختصاصی نیز، برای خاصیت های Fill و Stroke نیز به عنوان خاصیت های ظاهری عنصر نمایش داده میشود البته در پایین پنل نیز دکمه هایی برای مدیریت جلوه های ظاهری شیء قرار داده شده است که در ادامه در مورد آنها و کاربردشان به تفصیل صحبت خواهیم کرد .

تغییر خواص Stroke و Fill در پنل Appearance

تغییر خواص دور خط و پرکننده شیء در پنل Appearance کاملا مشابه سایر روش هایی است که در قسمت های قبل توضیح دادیم. برای تغییر خواص ظاهری در این پنل نیز کافی است مراحل زیر را انجام دهید :

۱- ابتدا شیء مورد نظر را در صفحه طراحی انتخاب کنید .

۲- برای تغییر رنگ دور خط و رنگ پرکننده کافی است بر روی مربع رنگی جلوی آنها کلیک کرده و رنگ مورد نظر را انتخاب کنید .

۳- برای تغییر سایر خواص مربوط به دور خط نیز میتوانید در پنل Appearance بر روی عبارت Stroke کلیک کرده تا زیر منوی مربوط به تنظیمات آن باز شود سپس اقدام به تغییرات مورد نظر کنید .
پنجره تنظیمات Stroke از پنل Appearance

پنجره تنظیمات Stroke از پنل Appearance

 

تغییر خاصیت Opacity در پنل Appearance

همانطور که گفته شد Opacity یکی از ویژگی هایی است که برای تغییر میزان شفافیت کل شیء یا هریک از خواص Stroke و Fill به طور مجزا به کار میرود. البته علاوه بر تغییر میزان شفافیت امکان ایجاد ماسک و تغییر مد آمیختگی اشیاء نیز توسط این گزینه وجود دارد .

Opacity را علاوه بر پنل Appearance می توان از نوار Control Panel یا پنل Transparency نیز اجرا کرد . برای این منظور میتوان از زیر منوی Window گزینه ی Transparency را  فعال کرده یا از کلیدهای ترکیبی Shift + Ctrl + F10 نیز استفاده کنید. برای اینکه بیشتر با این ویژگی و نحوه اعمال آن بر روی شی ء مورد نظر آشنا شوید به مثال زیر توجه کنید :

۱- ابتدا تعدادی شیء دلخواه را ترسیم کرده سپس یکی از اشیاء را که در بالای سایر اشیاء قرار دارد، انتخاب کنید .

۲- از گزینه ی Opacity پنل Appearance یا از نوار Control Panel و یا از پنل Transparency استفاده کزده و میزان شفافیت شیء را روی یک مقدار دلخواه به عنوان مثال % ۶۰ تنظیم نمایید. همانطور که مشاهده میکنید شفافیت بر روی کل شیء، هم Stroke و هم Fill به طور همزمان، اعمال شده است. برای اینکه بهتر میزان شفافیت
شیء مشاهده شود میتوانید به منوی View رفته و گزینه Show Transparency Grid را فعال نمایید. البته به جای استفاده از این مسیر، میتوانید از کلیدهای ترکیبی Shift + Ctrl + D نیز استفاده نمایید .

۳- گاهی اوقات لازم است فقط میزان شفافیت Stroke یا Fill را به صورت مجزا بر روی بخش مورد نظر اعمال کنیم. برای این منظور لازم است به پنل Appearance رفته و با کلیک بر روی مثلث کنار Stroke یا Fill زیر مجموعه این خاصیت را نمایش داده سپس اقدام به تغییر میزان شفافیت با استفاده از گزینه Opacity موجود در هریک از حالت های Stroke یا Fill نمایید. در این حالت چون برای اعمال تغییرات یک بخش خاص از شیء انتخاب شده است،  اصطلاحا  تعیین  شیء  هدف «Item  Targeting » گفته می شود که در  این  مورد  و  کاربرد  آن  در  اعمال  تغییرات  بر  روی  بخش  خاصی  از  شیء  در  مباحث  بعدی  توضیح  داده  خواهد  شد .

پایان درس سی و دوم

 

 

درس قبلی درس بعدی
مشاهده لیست دروس آموزش مقدماتی ایلوستریتور

Muab
Muab
علاقه مند به طراحی گرافیک و وردپرس

1 Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *